Sør Afrika i sikte :)

Sør Afrika endelig i sikte ca. 100nm igjen.

Africa, here we come

Vi gleder oss alle til å komme i havn etter denne turen, utfordringene har vært mange.

Det blir spennende å få enda et nytt stempel i passet og tenk at det er Afrika med safari og vingårder og all den historie dette landet har. Vi ser fram til å komme til Cape Town og virkelig sette nesen hjemover over nyttår (sammen med Sidsel og Jan Erik) og vi gleder oss veldig til å komme til Brasil igjen, da har vi krysset vårt spor for første gang.

Men først må vi komme oss til Richards Bay og det har jammen tatt tid denne gangen.

Dette har vært en utfordrene tur med mange seilskift og til tider mye vind og en hel bråte med sjø og svell.  Vi kommer i havn en eller annen gang mandag kveld.

Værmeldingen har endret seg hver dag og opp til flere ganger om dagen, vinden har skiftet fra 10 – 30 knop og vi har revet og tatt ut rev flere ganger enn vi kan huske.

mauritius-south-africaDette har nok ikke vært en av de overfartene vi vil huske med glede, så det er like godt å glemme den så fort vi kommer i havn.

I går natt hadde vi kraftig motvind og motsjø så skipsklokken i salongen slo mer enn den har gjort på hele turen til nå, og det sier litt.

Akkurat nå er det ingen vind (for første gang på hele turen) og vi går for motor med seil som støtter, sjøen har også endelig lagt seg litt.

Jeg håper at det blir mulig å få vasket ned båten før vi kommer i havn, i motvinden igår kom det sjø inn ventilene på badene så de er helt nedsaltet og det er nok vi også.

Ja, ja nok syting for denne gang vi har det bra og alle er friske og raske og gleder seg til dusjen og ankerdrammen, det skal bli stas.  Det skal også bli godt å kunne lage litt god mat, det har ikke vært mye gourmet måltider ombord disse dagene.  Dagene denne uken kommer til å være arbeidsdager for oss alle med kontakt med leverandører, reparasjoner, vedlikehold, studier og nye bekjentskaper.

Vi har hatt kontakt med alle båtene vi dro sammen med på kortbølgeradioen en gang om dagen og alle har det bra.  Jenny er først i havn (som vanlig) de andre kommer nok iløpet av uken.  Ser ut som noen må vente på været utenfor kysten for det skal blåse kraftig sørlig vind på torsdag og da er det ikke mulig å gå inn til kysten pga. at strøm og vind går motsatt vei og det blir flere meter høye stående bølger.  Vi har også kontakt med radioamatører i Sør Afrika som hele tiden gir oss været og kommer med gode råd, spesielt nå når vi nærmere oss kysten er det viktig med lokal kunnskap.  De virker alle hyggelige og hjelpsomme og vi har allerede blitt invitert til å møte Sam som er en av disse.

Svein Jarle har hatt kontakt med en norsk dame som er reisearrangør og han skal på safari neste uke før han drar videre til Karibien, og blitt invitert hjem til dem så det virker lovende.

Jeg har ikke orket denne gangen å fortelle litt fra hver dag for det blir for mye om seilskift og vind (for vi har stort sett ikke gjort noe annet), så dette blir en liten oppsummering av de siste dagene vi har hatt på turen.

Vår nye Yankee måtte også få noen sting med nålenKicken slik den så ut etter å ha "eksplodert"Dette har stor sett vært en 10 dagers kamp mot vær, vind og ikke minst sjø fra alle kanter.

Kicken plukket fra hverandreGir en liten status når vi har kommet oss i havn og fått sjekket inn i dette nye spennende landet, men først må toalettet stakes opp og det blir en dritt-jobb.

Comments are closed.