Richards Bay og Dyrene i Afrika

Det er nå 4 uker siden vi ankom dette flotte landet, ukene har gått fort og opplevelsene har vært mange.  Etter en uke her ble vi også utsatt for et uhell med det elektriske anlegget i Marinaen som gjorde at vi fikk 380 volt inn i gjennom lanstrømkabelen og det medførte at hovedladeren røk og måtte sendes til Holland for reparasjon. Mastervolt har lovet den tilbake neste uke. Svein Jarl vårt mannskap siden august dro videre på sin ferd og satte kursen mot Caribbian 14. november, vi håper han får det fint videre på sitt år til sjøs. Vi håper å treffe ham igjen til våren når vi kommer til Karibien.

Første ukene gikk som vanlig med til nedvask av båt og bestilling av diverse deler som har gått i stykker på veien, overfarten var ganske heftig så båt og utstyr fikk hard medfart.  Solen har også tatt hardt på lakken så sandpapir og lakk kost må fram, skipperen bruker mye tid på å holde Jenny ”skinnende” og får mange gode ord for det – hver eneste dag vi er i havn kommer det mist 1 bort og gir komplimenter til den flotte damen.

Et av de mange Nesehornene vi så Giraf med føll

Dyrelivet er rikt også i havneområdet, vi ser apekatter som spretter rundt alle veier og ørn og falk som flyr på himmelen over oss.   Richards Bay er et godt utgangspunkt for Safari så etter vi hadde fått kontroll på båt og utstyrs bestillinger leiet vi bil sammen med mannskapet på Eurora B (Lis og Mike og Barfly (Matthew).

Først dro vi til Zhulusi game resort som er kjent for sine mange nesehorn og kjørte rundt med egen bil og så mange dyr.  Deretter dro vi til Thula Thula private game resort  som er kjent for sine elefanter,  her ble vi kjørt rundt av rangere i terrengbiler og fikk nærkontakt med elefantene, det var en flott opplevelse og jeg tror bildene taler for seg.

En av de mange flotte ørnene vi så 5 måneder gammel og lærer seg å bruke snabelen

Etter en liten uke på safari var det igjen tid for båt og studier og sosialt samvær sammen med de andre seilerne.  Mens vi var borte kom det en liten storm forbi fra SSW med 50 knops vind i kastene.  Sally på Jakaranda som skulle se etter Jenny fikk hendene fulle med å fendre av båten mot kaien som lå helt på skjeve.  Hun fikk heldigvis hjelp av David (Eliana) og Willy (som er lokal Sør Afrikaner og eier en fiskebåt som lå like ved Jenny).  Det gikk bra men vi fikk en liten skramme i skroget fra kaien, men det kunne gått mye verre hvis ikke vi hadde hatt så gode seilervenner.

Nærkontakt med elefantFargeful firfisle Naturlig juletrepynt på Afrikas juletre

Lørdag 23 november tok vi farvel med vår gode venn David på Elliana med en stor samling, vi var 22 om bord og det er ny rekord.  Pizza ble bestilt fra restauranten, vafler og is ble servert og som vanlig hadde David gitaren med og sammen med Phillipa på fiolin ble det en flott underholdning og god stemning om bord – gode minner som vi vil ta med oss hjem.

Torsdag 28. var vi om bord og spiste kake på Eurora B for å feire Lis`s bursdag og etterpå var det middag på en av de mange restaurantene på kaien.GrbbeImpalaEt nesehorn står plutselig 5 meter fra bilen

 

 

 

Nyala okseGiraff og Zebra - bryr seg lite om ossNesehorn, Buffalo, Gnu og ZebraKrokodille rett ved bilen
HyeneNyala, Joda ser rare utGribbe

Apekatt type Vervet

Comments are closed.