Jakarta – Indonesia 07.september

Housing next to the MarinaSvein Jarle and 4th cousinBatavia Marina er en koselig marina med god mat og drikke, men av og til må vi stikke nesen ut av porten og da er helv…. løs.  Trafikk, eksos, søppel, kloakk, rotter, mygg, etc. etc.  det er faktisk ikke mulig å beskrive lukten og Water always attract kidslydene rundt oss når vi går i Oil cooler being repairedgatene uten fortau og med 1000-vis av mopeder / biler /sykkler /drosjer/kjerrer  rundt oss på alle kanter og skulle vi være så syndig å ta en taxi står vi stort sett i kø….Vi har aldri og kommer sikkert ikke på lenge til å se noe verre, vi jobber intenst med vedlikehold av båt (mens vi venter på deler til kjøleskap og rortetning) for å komme oss bort herfra.

Med god hjelp fra den Norske ambasaden fikk vi endelig delene vi trengte og god hjelp fra lokale håndtverkere og personale her på Batavia Marina har vi nå fått reparert rortetningen, vacumbryteren for hovedlensepumpen og oljekjøleren til gearboksen og i tillegg også noen reparasjoner av presenning trekkene til skylights.

Traditional costumeAnother dance costumeVentetiden på deler ble også brukt til sight seeing og siden Svein Jarle hadde slektninger som bor utenfor Jakarta kom de og tok oss med til en festival for folkedans og håndarbeid utenfor Jakarta. Dagen ble en fantastisk opplevelse av Indonesisk mangfold og kultur. Vi har alt for lett å glemme at det bor 220millioner mennesker i dette forholdsvis lille landet.

Heldigvis er menneskene blide, hyggelig og har alltid et smil på lur og det hjelper godt på.  Vi hadde tenkt oss til Bali eller JogJakarta på sightseeing, men vi orker ikke å være her mer enn høyst nødvendig – vi drømmer oss bort til Cocos Keeling som er vårt neste stopp.  Checking In/outDer er det axurblått vann og gode forhold for snorkling og bading her er det bra skitt og søppel og vi må trå veldig forsiktig for ikke å falle uti den åpne kloakken eller i sjøen som er brun som …..

 

English:

Batavia Marina is a nice Marina with good food and drinks, but sometimes we have to venture outside the gates and then he…. is loose.  Traffic, exhaust, rubbish, garbage, rats, mosquitoes, etc, etc. It is in fact not possible to describe the smell and sound when we walk in the roads without pavements and hundreds of motorbikes, cars, lorries, hand pulled trolleys, horse and carts,  around us on all sides. If we take a taxi we end up in an hourly long ques. We have never and will possible never to see anything worse ever.  Hence our work and maintenance of Jenny while we are waiting on our spare parts have got high priority such that we get underway as soon as possible.

Manual lifting of stern to access rudder shaft gatorWith good help from the Norwegian Embassy did we eventually receive the parts we needed and with good help from local technicians and marina crew have now the rudder gland seal been repaired, the vacuum switch for the bilge pump and the gear box oil cooler been repaired. Some stitching repairs have also been done to the skylight canvas and a lot of good varnishing of deck trim and toe rail.

The time waiting on parts has also been used for sight seeing and Svein Jarle who has a relative living outside Jakarta organised a tour to a fair outside the city centre where they displayed dance and various segments of Indonesian culture from different parts of the country. It became a fantastic experience which showed the diversity of the Indonesian culture. We became very much aware of the size of the country which has a population of more than 220 million.

Luckily the people of Jakarta is nice, welcoming and always smiling to you. Our plan was to fly down to Bali or Jog Jakarta for sightseeing but now our priority is to get out of here as soon as possible. We are now dreaming of Cocos Keeling which is our next stop with crystal clear water rather than looking at the water here which is just Brown……as……

Comments are closed.