10 dager i Australia – mai 2012

Kinerserne har overtatt Oceania!

Etter vårt opphold i New Zealand og nå i Australia er det blitt klart for oss at Kina vil overta som supermakt i verden.
Auckland og Sidney synes å  ha flere kinsersere enn hvite, når du spiser, handler eller bare går en tur er kinserne i flertall.  Unge dynamiske kinesere jobber Høst i Camberraog studerer overalt i verden.  Det har overrasket oss stort at de nesten er i flertall på denne kanten av verden.  Jeg tror at det har noe med dere 1 barn politikk, de “ofrer” alt for at det ene barnet skal få god utdannelse og “erobre” verden.

Turen vår fra Fiji til Australia gikk greit, men overraskelsen var stor når vi landet i Canberra onsdag kveld i Bergens regn og 3 grader følte vi oss nesten som hjemme.  Hotellrommet var iskaldt og vi satte varmen på fullt og krøp fort under dynen.  Jeg med en leksebok og Jan med TV og nyheter, det er litt kjekt å se litt hva som skjer rundt i verden, vi ser ikke på TV i New Zealand.På "kjøkkenet" på hotell leilighetenStudier på hotellrommet
Vi har tilbrakt mesteparten av tiden i Syndey på hotellrommet, men litt sightseeing fikk vi allikevel med oss. Heldigvis var hotellrommet stort og velustyrt med kjøkken, stue, soverom etc. så det gikk greit å jobbe der.
Jan har vært fantastisk å “pisket” og rost meg, han har vært en uvurderlig støtte. 

 

Mellom eksamene tok vi toget fra Canberra til Sydney og det var en fin opplevelse, På vei til togstasjonen måtte vi ha et stopp i bakerbutikkenvi så ville kengeruer og flotte landskap.Kengeruer fotografert gjennom togvinduet på vei til Sydney

 

 

 

Sydney er en smeltedigel av flotte bygninger,  restauranter på hvert gatehjørne og ikke minst shopping senter –  det ene overgår det andre.  Det finnes alt å kjøpe fra det dyreste Gucci, Lois Vuttion til det billiste juggel. Så innimellom studiene ble det tid til litt shopping (ikke mye) og besøk på Zoo, Akvariuam og selvfølgelig operahuset.  Det var ingenting fristene på ”menyen” så vi droppet underholdningen.  Det var også lys festimal i Sydney og det gjorde kveldsturene spennende.  Hver lørdag er det fyrverker i havnen og det ble også tid til et besøk på en super brasilians restaurant (Porchao).På Brasiliansk restaurant med min kjærePorchao - Brasiliansk restaurant

Australierne er helt annerledes en Fijiene, litt kalde og lite smilende, overraskende overlegne (ovenfra og ned), sammenlignet med New Zealanderne er de nok mer verdensvant  slik som Norsker og Svensker ? Så det ble stor kontrast å komme fra alle Bula’ene og smilene på Fiji.
Men vi er allikevel glad for at vi fikk oppleve Sydney og Canberra, det var både god mat og drikke.  Ikke veldig rimelig, men dog verd et besøk.
Vi er igjen glad for at vi valgte bort Austalia som seilmål og heller bruker mer tid på turen nordover.Sydney operahus i bakgrunnenPå tur til operaen 

Monorail

 

 

 

 

På formiddagstur   Utsikt fra havnen   På tur i parken nedenfor hotelle

 

 

 

Eksamen endelig overståttEksamen ble gjennomført i Canberra på den norske ambassaden og det gikk helt fint, men vi angret litt når vi fikk vite at du også kunne gjøre det på sjømannskirken i Sidney, det hadde nok vært enklere og muligens også rimeligere.  Men gjort er gjort og spist er spist, sånn er det, jeg er kjempeglad for at det er overstått for denne gangen, og i ettertid er det også en lettelse at eksamene er bestått.

Etter 10 dager i Australia er vi nå på vei tilbake til båten og det føles som en befrielse etter masse studier og 2 eksamener. Denne vil vi ikke møte på vår vei    Flott ansikt

 

 

 

Flott liten panda

 

 

 

 

Comments are closed.