New Zealand april-mai 2012

17.04.2012

Litt forsinket oppdatering, det har vært så kjekt å være sammen at vi ikke har hatt tid til oppdateringer……

Gir en liten kort status for de siste 4 ukene og vil senere legge ut et reisebrev fra New Zealand og oppholdet her.

Jenny har nå lagt i Westhaven Marina i nesten en måned (18.03) – Jarl dro fra New Zealand 22. mars etter 4 flotte uker sammen med sin far.
De har begge kost seg og hatt mange flotte dager sammen og vi håper at han snart kommer på besøk igjen.
Etter at Jarl dro tok skipperen seg sammen og hadde et par dager med ”indre tjeneste” noe som helt sikker var nødvendig før “sjefen” kom om bord.

Prøveseiling i Auckland havnDet ble også gjort en test seiltur med seilmakeren som resulterte i at en av ”spileboksene” til seilet røk og seilet ble tatt  av og inn til Lidgard for justering/reparasjon.

01. April ankom ”sjefen” Auckland etter en del om og men da jeg ble nektet innsjekk på flyplassen i Hong Kong pga. at jeg ikke hadde returbilett.

Etter 3 timer og masse frustrasjon + noen mail og telefoner til New Zealand fikk jeg tilslutt sjekket inn, heldigvis hadde jeg 6 timer til neste fly ellers hadde det aldri gått.

Det var godt å komme tilbake til Jan og Jenny (i den rekkefølge), men det ble hektiske dager før påske for vi skulle proviantere og få alt utstyr om bord som krevde transport.  Vi skulle levere bilen til  kjøper i påskehelgen så alt det grøvste måtte være unnagjort før vi langfredag kjørte til Whangarei for å levere bilen til Rosmary om bord på Ninja.  Vi var samtidig invitert til Monica og Jan (Blue Dame) for påskefeiring så det passet veldig bra, og om bord der er det alltid god mat og drikke.  Blinis, kaviar, sild, ost, rømme og vodka om fredagen (mulig litt for mye vodka) og kjempegodt påskelam lørdagen sammen med Arja og Lars (Ambika).  Søndag ettermiddag dro vi med bussen tilbake til Auckland og var igjen bare seilere uten materielle goder som bil.  Det føltes godt for da var vi i rett modus igjen, i tillegg trenger vi sårt litt mosjon for vekten er ikke venner med oss lenger.

Uken etter påske har stor sett gått med til studering,  demontering av watermaker (opp til flere ganger), rydding og kasting av diverse, montering av nytt storseil og mange andre småting som vi ikke en gang husker.  Dagen flyr fort selv om en har et godt liv så er det alltid ting å gjøre og utstyr og reparere.

Vi har også fått fatt i flere losbøker for seilere som omhandler Salomon, Papa New Guinea, Fiji, Vanuatu og alle de andre spennende stedene vi skal besøke på vår ferd nordover mot Signapore.

Jenny forlater Auckland for denne gangDet har også blitt tid til litt sosialisering, vi hadde seilmaker og assistent om bord en kveld på middag sammen med sine respektive og vi har hatt Elisabeth og Rod om bord.  I tillegg har vi vært å spist verdens beste ”calamari” på Schwarshbocker, en veldig populær bar/restaurant i havnen.

Westhaven marina er en av de største i New Zealand med mer enn 2000 båter så det er pirer så langt øyet rekker (tror Z piren er den siste) så hele alfabetet er brukt opp.  Det er ikke rimelig å ligger her, men veldig trygt og vi finner hjelp fra de fleste merkeleverandører for båtutstyr.

Kawau IslandLørdag 14 april kastet vi loss og dro ut i strålende sol fra Auckland og til Kawau, en liten flott øy nord for Auckland, hvor vi ankret opp i Shark Bay.

Elisabeth og Rod hadde dratt i forveien og de hadde vært heldig å fått fisk på veien så vi ble inviterte på en kjempegod middag.

Søndag formiddag spaserte vi på øyen som har en fantastisk fauna og om  ettermiddagen forhalte vi til North cove som er en annen liten bukt på øya hvor vi visste at Lin og Larry Pardy hadde hus (et veldig kjent seilerektepar) som har seil jorden rundt 2 ganger uten motor i en 31 fot stor flott seilbåt som heter Talesin og som de selv har bygget. Vi møtte dem første gang i Chile i 2002 når vi var der og seilte med Copihue.Larry prøvesmaker Linje aquevit
Larry og Lin Pardy kommer på besøk

I går hadde vi en 35 mil motorbåt tur mot elven opp til Whangarei, hvor vi har tenkt å gjøre siste innspurt før turen til Fiji , jeg har også en 4 dagers hjemme eksamen å få unnagjort før vi drar. I en bukt like innenfor utløpet satte vi anker for natten slik at det passer med tidevannet for å komme seg opp elven. Avsluttet dagen med en god biffmiddag.

Nå er vi kommet opp til Whangarei og ligger atter en gang fortøyd utenfor havnekontoret.

Whangarei Thursday 26. April – A English update today for our good friends!

Soooon ready to go!
But still waiting on spare parts, have you heard it before?…..  The only frustration at the moment are the pumps for the watermaker, we got two 12volts but we want 24 Volt and ordered 24 volt… and they come from Italy (we are pretty sure that the mafia did not get them),  but they have not yet arrived in Auckland or have they?

We have spent the last couple of days to get ready and we are slowly getting there.Freeze is full
Today we will spend some time with our butcher friend as we need some very good “lomo” for the kids and for our dear guests.  I will also visit “Bin In” for provisioning special flower for bread baking and good dried fruit and coconut.  And my be some Russian herring if we can get hold of it.

The batten boxes that broke on the mainsail have been modified, we are making new cushions for the cockpit and the anchor winch is looked after with new paint and bearings and a lot of care – important piece of metal in the South Pacific.  A Whangarei carpenter has been onboard (for the first time in this boat), you will see when you get onboard what he has done, if you ever notice.

What needs renewal in the anchor winch gearbox?Eli cleaning gear trains for the anchor winchMotor and gearbox of anchor winch in chain locker before removal

At 20.00 hour today the freeze is packed to the rim, the anchor winch is still in pieces and we are both exhausted and happy.  Got an sms from Auckland and they found the pumps in the custom today and we are very lucky because our dear friend Steve are going to Auckland tomorrow to deliver his car and maybe bring back the pumps.  We are still optimistic but you never know, maybe we can leave on Sunday.  The customs need 48 hours notice for the check out.

Xoxox Jan and Eli, next time may be you will see our track and not just an update on the web page.

Comments are closed.